A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Інклюзивно-ресурсний центр"
Дубенської міської ради
Рівненської області

ЮНІСЕФ із Мінсоцполітики підписали Меморандум про захист прав дітей які постраждали через війну

Дата: 13.04.2022 10:26
Кількість переглядів: 30

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерство соціальної політики підписали Меморандум про консолідацію зусиль у сфері захисту прав дітей. Зокрема, йдеться про захист прав дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей що перебувають у закладах інтитуційних форм виховання, дітей із сімей патронатних вихователів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, яких узяли під опіку та інших дітей, які через війну тимчасово переїхали за кордон.

Меморандум закріплює, що ЮНІСЕФ продовжуватиме надавати технічну та фінансову підтримку уряду для розв’язання питань захисту дітей в Україні та за її межами.

Один із серйозних викликів під час війни — відсутність централізованої міжкраїнової системи управління інформацією, щоби відстежувати місцеперебування дітей та контролювати дотримання їхніх прав. Наприклад, упродовж останнього тижня Служба захисту дітей в Україні докладала зусиль, аби впровадити систему відстеження та зробити базу даних дітей з українських установ, яких евакуювали до інших країн.

Безпека та добробут майже 100 000 дітей з українських інституцій опинились під загрозою. 

У рамках Меморандуму, зокрема, планується налагодити співпрацю між Україною та країнами ЄС: консульствами, центральними та місцевими органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування. Усе — щоби зробити облік дітей, зрозуміти, де та в яких умовах перебувають діти за кордоном, визначити їх потреби та  допомогти тим, хто цього потребує.

У межах співпраці планують залучити співробітників соціальних служб обох сторін для роботи із системою ідентифікації та відстеження, механізмів ухвалення рішень для обліку дітей, переміщених з установ, дітей без супроводу та розлучених з опікунами, інтеграції дітей до системи захисту та подальшого возз’єднання зі своїми сім’ями в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень