A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Інклюзивно-ресурсний центр"
Дубенської міської ради
Рівненської області

Дата: від до Скинути

Як проводити корекційно-розвиткові заняття для дітей з особливими освітніми потребами з числа тимчасово переміщених?

Наразі у закладах освіти організовано дистанційне навчання. Організація освітнього процесу під час дистанційного навчання може передбачати проведення корекційно-розвиткових занять відповідно до пункту 6 розділу І Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08.09.2020 № 1115.

10:39 13.04.2022

ЮНІСЕФ із Мінсоцполітики підписали Меморандум про захист прав дітей які постраждали через війну

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерство соціальної політики підписали Меморандум про консолідацію зусиль у сфері захисту прав дітей. Зокрема, йдеться про захист прав дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей що перебувають у закладах інтитуційних форм виховання, дітей із сімей патронатних вихователів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, яких узяли під опіку та інших дітей, які через війну тимчасово переїхали за кордон.

10:26 13.04.2022

ЩО РОБИТИ БАТЬКАМ ДІТЕЙ З ООП, ЯКЩО ЇМ ПОТРІБНО ОТРИМАТИ КОПІЮ ВИСНОВКУ ПРО КОМПЛЕКСНУ ОЦІНКУ?

В умовах війни багато хто вимушено переїжджає в інші регіони України та за кордон. Не завжди під час переїзду українці мають можливість узяти з собою всі документи, а в деяких випадках документи могли бути втрачені. Проте наразі можна отримати копію висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи в автоматизованій системі АС ІРЦ.

11:04 30.03.2022

Як говорити з дітьми про військову агресію

Найголовніше – дитині потрібно завжди говорити правду, але уникати надмірних емоцій та паніки. Так можна підготувати її до критичних подій (звуків сирени, вибухів, пострілів), але натомість дати впевненість у майбутньому.

10:52 28.03.2022

“Сонячні діти”

Сьогодні відзначають в усьому світі та Україні день людей із синдромом Дауна. 21 день 3 місяця був обраний не випадково, адже синдром Дауна пов’язаний із наявністю в людини 3-ї хромосоми в 21-ій парі. Люди з синдромом Дауна дуже добродушні, життєрадісні і позитивні, самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками в дитячих садах або школах, на майданчиках і в спортивних секціях, тим менш помітне відставання в розвитку, кращий психічний і фізичний розвиток таких дітей. Діти з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності. Лише завдяки терпінню і турботі  можна виростити людину, не тільки здатну до самообслуговування – вона зможе оволодіти  простими навичками праці, виявити свої таланти. Вони, як і усі інші діти,  потребують нашої допомоги, любові, розуміння та поваги, підтримки та допомоги! Особливо потерпають діти нині, підчас військових дій в нашій країні. Фахівцям, які надають допомогу таким дітям, мають змогу їх навчати, та батькам дітей із синдромом Дауна, які потребують психологічної підтримки та допомоги, допоможуть путівники для батьків та посібники, які будуть корисними у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, розроблені співробітниками відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України спільно з батьками та фахівцями благодійної батьківської організації «Даун Синдром».

10:55 21.03.2022

УКРАЇНА ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧАТИМЕ ДЕНЬ ЄДНАННЯ

Відповідно до Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», 16 лютого 2022 року Україна вперше відзначає День єднання.

08:25 16.02.2022

Дії учасників освітнього процесу в разі надзвичайних ситуацій

Чи знає кожен із нас, як діяти у разі надзвичайної ситуації? Чи знаєте ви правила, які можуть зберегти ваше життя, життя учнів, студентів та співробітників,  рідних і близьких?  Чи не розгубитеся ви у разі надзвичайної  ситуації, знаючи правила, якщо практично ніколи не тренувалися? І в суспільстві, і в закладах освіти, і навколо них трапляються надзвичайні ситуації. Саме від умінь та навичок учасників освітнього процесу залежить їхнє життя та здоров’я, а також тих людей, котрі в цей час знаходяться поруч.

14:45 15.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень